januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Offerte voor Zonnepanelen

3 min read

Mono- en Polychrystal panelen.

Wat kosten zonnepanelen, waar moet je op letten en hoe vraag je een offerte aan? We doorlopen een aantal punten die je kunnen helpen bij het kiezen van zonnepanelen.

Eerst een globaal en algemeen kosten plaatje. Als je zou kiezen voor 10 zonnepanelen met een vermogen van 2.500Wp(Wattpiek) zit je gemiddeld op 4700,- euro. Hier zitten dan wel de installatie van het pakket, je omvormer en het terugvragen van de BTW bij in.

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je op je dak kan leggen is het handig om vooraf uit te rekenen. Een zonnepaneel is gemiddeld 165cm lang en 99 cm breed. Daarnaast moet je ongeveer rekening houden dat je 50 cm uit de kant van de dakrand blijft. Je kan overigens je zonnepanelen ook op of voor je dakkapel plaatsen, en dan bedoelen we uiteraard niet voor de ramen. Ook zijn er verschillende maten van panelen, maar dit zal je ook uitgelegd krijgen indien nodig bij je gesprek met de installateur. Net zoals er verschillende kleuren van zonnepanelen zijn. Zo heb je lichtblauwe, donker blauwe, bijvoorbeeld zwarte panelen. De zwarte hebben vaak een hogere wattage en brengen dus meer op, anderzijds kosten deze vaak ook net even wat meer. Overigens hoeft prijs natuurlijk niet bepalend te zijn voor de keuze, ze kunnen in jouw ogen ook gewoon niet mooi staan op je dak.

Je kan zonnepanelen uiteraard ook zelf, of via via, plaatsen, maar je mist dan wel de gehele garantie. Mocht er een probleem zijn terwijl alles goed geïnstalleerd zijn, wie lost dan het probleem op? Dit is dan ook de reden dat we hier uit gaan van 1 leverancier.

Het voordeel bij 1 leverancier is dan ook dat men bij je thuis komt om te kijken wat de mogelijkheden zijn en om te berekenen wat je terugverdientijd is. Leuk dat je 15 panelen met de hoogste opbrengst kan plaatsen, maar het is wel handig als iemand je wijst op de terugverdientijd. Als deze 35 jaar is, heb je er niet zoveel aan om zonnepanelen te plaatsen. Tenzij je het puur voor de natuur doet en de opbrengst niet zo belangrijk vind.

Wat is verder belangrijk? Kijk verder dan 1 offerte/voorlichtingsgesprek, meer vergelijkingsmateriaal is altijd goed. Zo krijg je meer kennis, en weet je beter wat de mogelijkheden zijn en heb je gevoelsmatig wellicht een beter gevoel over je keuze.
Aandachtspunten bij een gesprek of offerte:
* Aantal panelen en de opbrengst per paneel(WP);
* Evt. welke kleur panelen;
* Totale Kosten;
* Duur van garantie en op welke onderdelen;
* Terugverdientijd/opbrengst;
* Terugvragen van de BTW(wie doet dat?);

Weet je genoeg en wil je een offerte, laat het ons zo uitgebreid mogelijk weten in onderstaand contactformulier en wij zorgen voor een juist aanbod op maat van maximaal 3 gerenommeerde partijen.
(Let op, wellicht wordt er eerst even gebeld om de wensen te finetunen)

Offerte aanvragen!

    1 thought on “Offerte voor Zonnepanelen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.