januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Offerte vloer isolatie

2 min read
Vloerisolatie aan de onderzijde

Vloerisolatie plaatst men aan de onderkant van de vloer

Kruipruimte- of vloerisolatie??

Vaak denkt men bij vloerisolatie aan de platen of stroken onder bijvoorbeeld het laminaat. En uiteraard, dit is ook een vorm van isolatie, maar met vloerisolatie bedoelt men de bovenzijde van de kruipruimte wat vaak weer verward wordt met Kruipruimte isolatie.

Uiteraard is de onderlaag van het laminaat ook een vorm van isoleren, echter bedoelt men met vloer isolatie het isoleren van de onderzijde van de betonnen alswel de houte vloer. Dit kan dus alleen mits je een kruipruimte of bijvoorbeeld een kelder hebt onder je huis.

Aandachtpunten vloerisolatie

Veel woningen in Nederland hebben kruipruimtes en deze ruimtes zijn ideaal voor het (ver-)leggen van leidingen. Dit is meteen een onderdeel waar je rekening mee moet houden als je vloer isolatie gaat laten plaatsen. Zorg ervoor dat als je ergens bij moet, je er altijd bij kan. Denk aan een gesprongen leiding, het verleggen van een leiding of het eventueel plaatsen van een nieuwe leiding in de toekomst bij bijvoorbeeld een uitbouw of verbouwing.

In het verleden werd vaak een soort van peur gebruikt, echter heeft dit onder andere het gevolg dat je er daarna weinig meer aan kan veranderen zonder dat je er veel voor moet aanpassen. Plus er zijn tegenwoordig effectievere methodes om vloerisolatie te plaatsen.

Vaak wordt er bij vloerisolatie een folie geplaatst op de bodem(bodemfolie) zodat de kou niet vanuit de grond naar boven kan trekken. Tevens worden er een soort hangzakken aan de onderzijde van de vloer geplaatst wat stilstaande lucht vast houdt. En door die extra ruimtes te creëren ontstaat er een isolerende laag waardoor je minder warmte verliest en een aangenamere leefomgeving creëert.

Foto bron: www.de-isolateur.nl

Wil je meer weten over vloerisolatie of wil je direct een offerte, laat het ons zo uitgebreid mogelijk weten en wij zorgen voor een juist aanbod op maat van maximaal 3 gerenommeerde partijen.

    1 thought on “Offerte vloer isolatie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.