oktober 19, 2021

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Offerte Spouwmuur isolatie

2 min read

Een gevulde spouwmuur.

Woningen tussen 1920 en 1970 werden vaak gebouwd met een spouw, de ruimte tussen de buitenmuur en binnenmuur, waarbij men deze na 1970 steeds vaker isoleerden. Tegenwoordig worden alle huizen uiteraard optimaal geïsoleerd. Of er een spouwmuur aanwezig is kun je natuurlijk ook zien in de bouwtekeningen, als je die uiteraard hebt.
Mocht je een ouder huis hebben en twijfelen, kun je ook een expert dit na laten kijken.

Als je een woning hebt met een spouw, kan het zeker interessant zijn om na te gaan of deze al geïsoleerd is. Als dit namelijk niet zo is dan valt hier een aardige besparing te realiseren. Overigens voorkomt spouwmuursiolatie niet alleen dat de warmte via de buitenmuren naar buiten gaat, maar het voorkomt ook vochtvorming doordat het regenwater, wat via de buitenmuur naar binnen ‘sijpelt,’ tegen wordt gehouden. Minder vochtvorming in huis, betekend een betere leefomgeving naast de stookkosten die je je bespaart.

Indien men na een offerte, of voor het opmaken van een offerte bij u langskomen kunnen ze vaak met een hele kleine camera via een klein gat in de voegen, kijken of er een spouw is en of deze reeds (goed) geïsoleerd is. Het kan namelijk ook zijn dat oude isolatie is verzakt, waardoor het aanvullen van de ontstane leegte voldoende kan zijn.

Spouwmuur isolatie met EPS parels
Spouwmuur isolatie met EPS parels

Voor spouwmuur isolatie zijn ook weer verschillende materialen wat men gebruikt. Denk aan behandelde schapenwol, hennepwol, PIR, PUR, Biofoam en de meer bekendere EPS parels, glaswol en steenwol. Deze laatste 3 worden het meest gebruikt en hebben uiteraard verschillende eigenschappen. Soms werken (isolatie)bedrijven met een bepaalde voorkeur, en waarom dit voor hen zo is kunnen zij het beste uitleggen.

Wil je meer weten over Spouwmuur isolatie of wil je direct een offerte, laat het ons zo uitgebreid mogelijk weten en wij zorgen voor een juist aanbod op maat van maximaal 3 gerenommeerde partijen.
Let op, wellicht wordt er eerst even gebeld om de wensen te finetunen.

    1 thought on “Offerte Spouwmuur isolatie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.