januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Offerte Kruipruimte isolatie

3 min read

EPS parels met Grafiet

Je hebt regelmatig koude voeten en je zou graag je kruipruimte willen isoleren. Dat kan, afhankelijk van de hoogte van je kruipruimte. Er moet namelijk wel in gewerkt kunnen worden. Kruipruimte isolatie(het bedekken van de vloer van je kruipruimte) is een eenvoudige manier van isoleren. Er hoeft vaak niets anders gedaan te worden dan het gekozen materiaal op de bodem te plaatsen.
Het kan overigens wel handig zijn om het gewenste materiaal thuis te laten bezorgen, want als je een redelijk grote kruipruimte hebt, kan je zo maar eens 15 zakken van 330 liter nodig hebben. Iets wat je niet zo maar achter in de stationwagen stopt of op je aanhanger.
Verdiep je in ieder geval goed in het soort materiaal dat je wilt laten plaatsen want er zijn ook hier weer verschillende materialen. Denk aan EPS parels, chips en bijvoorbeeld schelpen.

De isolerende werking van deze materiaal komt door de ruimtes die tussen het materiaal ontstaan. Hierdoor wordt tocht tegen gegaan waardoor warmte niet verdwijnt maar ook koude zich niet kan verplaatsen en voelbaar wordt.

Isolatiewaarden

Vaak wordt de isolatiewaarde aangegeven met termen als Lambda en R of bijvoorbeeld R1. Zo wordt er met een lambda-waarde het isolerende effect van het materiaal aangeduid. Hier geldt, hoe lager het getal, hoe beter het isoleert. Dit omdat de waarde aangeeft hoe de warmte geleiding is van het betreffende materiaal. Een lambda-waarde wordt bijvoorbeeld toegekend aan materialen als metaal, beton, hout en (minerale) wol en vormt de basis om de overige isolatie waarden te berekenen. Als er een hogere lambda waarde is, zal er beter geïsoleerd moeten worden.

Verschillende materialen

EPS Parels zijn kleine piepschuimballetjes en al dan niet bedekt met een isolerend laagje. De balletjes zijn ca. 3mm groot en wegen natuurlijk niet als je ze vergelijkt met schelpen. Het advies is vaak om een laag van 20 tot 30cm dik te plaatsen op de bodem. Dit wordt gedaan door de balletjes vanuit de vrachtwagen met een slang gelijkmatig in de kruipruimte te spuiten.

Piepschuim chips hebben veelal dezelfde voordelen als de EPS parels, ze zijn handzaam door het gewicht, relatief goedkoop en bij een stijgend waterpeil stijgen de chips mee waardoor er toch nog isolatie waarde blijft bestaan.

Schelpen worden zelden door bedrijven geplaatst. De strandschelpen zijn namelijk het mist rendabel. Ook particulieren plaatsen schelpen weinig. De nadelen zijn het gewicht(je moet al die kilo’s de kruipruimte in brengen), de isolatiewaarde is het laagst en bij kruipruimtes waar water in komt te staan blijven de schelpen op de bodem liggen waardoor de isolatiewaarde weg is. Voordelen zijn dat het zeker isoleert en qua kosten best interessant is.

Interessant? Bekijk dan bijvoorbeeld ook de pagina Offerte Spouwmuur Isolatie.
Zou je een offerte willen aanvragen vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen dat er contact met je wordt opgenomen voor een aanbod op maat.

    2 thoughts on “Offerte Kruipruimte isolatie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.