januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Krachtigste zonnedak op Distributiecentrum Venlo

1 min read
Distributiecentrum met zonnepanelen

Een ander logistiek centrum met zonnepanelen

Mega-Distributiecentrum met krachtigste zonnedak van de wereld

Als kleine landje lijken we toch grote records te pakken op het gebied van duurzaamheid. Afgelopen week al het bericht van het grootste drijvende zonnepark, nu komt er ook het krachtigste zonnepark van de wereld in Nederland.

Vastgoed ontwikkelaar Heylen uit België, gespecialiseerd in de logistieke sector, laat op het dak van een mega-distributiecentrum(DC) meer dan 48.000 zonnepanelen plaatsen. Samen zijn deze goed voor een geschatte 18 Megawattpiek. Dit komt ongeveer neer op een stroomvoorziening van 4.500 gezinnen.
Het Belgische bedrijf Izen gaat de panelen plaatsen, een heeft al ruim 10 jaar ervaring in het bouwen van grote zonneparken. Ook Heylen zelf heeft al meerdere van dit soort parken gebouwd. Naast de 15 miljoen euro die men in het Venlo’se park investeren, is er nog een 45 miljoen uit de kast getrokken om duurzaam te kunnen investeren.

Nederland record houder zonnedaken

Een ander Europees record van zonnepanelen op een dak was ook in Nederland gevestigd. Het logistieke bedrijf Nunner plaatste vorig jaar genoeg panelen voor een vermogen van 13,1 Megawattpiek. Destijds voldoende voor het record destijds van het hoogste vermogen dat door 1 dak geleverd werd.
De bouw van het mega-distributiecentrum in Venlo is begin dit jaar gestart en wordt meer dan 20 voetbalvelden groot. De oplevering is gepland in juni dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.