januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Energie Keurmerk CIRE zorgt voor meer transparantie

2 min read
Handen ineen voor meer transparantie

Men slaat de handen ineen voor transparantere verkoop

Om het slechte beeld van de (deur-)verkopers ook wel ‘colportage’ genoemd tegen te gaan, hebben een aantal Energiemaatschappijen en Energie gerelateerde organisaties het Centraal Intermediair Register Energiemarkt (CIRE)opgericht.
Nu is dat natuurlijk niet de enige reden, men geeft aan een transparantere markt te willen realiseren met als gevolg dat de consument uiteindelijk meer vertrouwen in de energiemarkt krijgt.

Hoe werkt dat CIRE dan?

Het is de insteek dat iedereen die verkoop aan de deur, op straat of bijvoorbeeld online doet, zich registreert bij CIRE. Na de inschrijving gaat het Centraal Intermediair Register Energiemarkt niet alleen onderzoek doen naar de eigenaar van het bedrijf of bijvoorbeeld website welke zich heeft ingeschreven, men kijkt ook naar de gehele organisatie online en offline. Als het onderzoek afgerond is krijgt de aanvrager de titel ‘Verified’ waardoor je de producten van de deelnemende Energiemaatschappijen mag verkopen en krijgt men het ‘Energie Keurmerk’ wat aantoont dat je transparant genoeg bent.

Voordeel voor de klant

Het voordeel voor de klant is dat er een controle plaats vind op de aangemelde organisatie op de vindbaarheid online, soort van klachtenonderzoek van de maatschappij en bijvoorbeeld bereikbaarheid voor (hun)energieklanten. Maar ook of men op de juiste wijze handelsnamen gebruikt en of de organisatie kwalitatief in orden is en de juiste (actuele) gegevens hanteert.
Al met al dus gebaseerd op transparantie. En dat is 1 van de kernwaarden die de initiatiefnemers van CIRE willen bereiken. Een nobel streven en zeker iets wat nodig is gezien het beeld van de gemiddelde klant omtrent energieverkopers.

Overigens zitten er ook kosten aan de registratie/lidmaatschap verbonden, dus niet iedereen krijgt ‘zomaar’ een status toegewezen. Al zijn deze kosten niet bijzonder hoog.

Mochten er straks via deze site ook energiecontracten verkocht gaan worden(je weet maar nooit) dan word Besparendoejezelf.nl wellicht ook een deelnemende partij.
Want ook al zijn we juist zo transparant al het maar kan(oordeel zelf), het kan altijd beter!

(Waar gaan trouwens de lidmaatschapsgelden heen…?)

1 thought on “Energie Keurmerk CIRE zorgt voor meer transparantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.