januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Isoleren van de woning

2 min read
Warmte verlies van een woning

Waar verlies je warmte bij een woning

Je wilt de woning gaan isoleren, en dan kan om verschillende redenen, uit kosten besparing, om een steentje bij te dragen aan het milieu of bijvoorbeeld om het woongenot te verhogen.

Maar waar begin je dan en met wat voor een isolatiemateriaal? Natuurlijk zal je in de meeste gevallen wel weten wat je wilt, omdat het afhankelijk is van bijvoorbeeld een klus die je wilt doen in huis, of hoe handig je bent. Zo zijn Spouwmuurisolatie en vloerisolatie vormen die de meeste mensen overlaten aan specialisten, en worden dakisolatie en kruipruimte isolatie steeds vaker door de bewoners zelf gedaan. Vaak onder ‘toeziend oog’ van Youtube. Dit medium is een Walhalla voor werkinstructies, en zo ook voor het isoleren van de woning. Let wel, in de video’s is het bouwen van een huis huis nog een koud kunstje, dus de inschatting of de klus door jezelf te klaren is, moet je zelf doen.
Soms heeft men het geluk als vrienden, familie en kennissen kunnen komen klussen, maar belangrijk is wel dat je bij twijfel een specialist raadpleegt, of je minimaal zeer goed voorbereid. Als je ergens isolatie aanbrengt maar bepaalde plekken niet of niet goed isoleert kan het zo maar betekenen dat de kou of warmte toch daar heen gaat waar je het niet wilt en je dus eigenlijk veel werk verzet voor niets.

Een aantal manieren om je woning te isoleren:

  • Kruipruimte isolatie;
  • Spouwmuur isolatie;
  • Dak isolatie;
  • Vloer isolatie;
  • Dubbele of trippel beglazing;

Ook hier geld bij het aanvragen van offertes dat je er beter een paar kan opvragen, dit omdat je dan vergelijkingsmateriaal hebt. Niet alle bedrijven werken met dezelfde materialen en ook in de kosten zullen er verschillen zitten. Dit geld uiteraard ook als je zelf aan de slag gaat, doe gedegen onderzoek naar welk materiaal je gebruikt en welke voor en nadelen er aan zitten. En wellicht het belangrijkste, kijk naar de isolatiewaarde van de producten. Dit staat vaak aangegeven op de verpakking.

De verschillende isolatie methodes hanteren andere benamingen en zullen we bespreken als het betreffende onderwerp voorbij komt.

More Stories

2 thoughts on “Isoleren van de woning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.