januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

Overstappen of verlengen Positief?

3 min read

Durf jij het aan?

De laatste jaren stappen steeds meer mensen over of zijn dit voornemen dit te doen, of ze tekenen telkens een nieuw contract. Dit kan men doen of gedaan hebben om verschillende redenen; uit onvrede over hun ‘oude’ leverancier of omdat het geld oplevert en/of bespaart.

Zit er dan echt zoveel verschil tussen de leveranciers? Dat ligt er aan, wat vind je veel? 50,- euro of 100,- is toch een leuk bedrag om te krijgen of besparen.
Soms roepen mensen dat alles zo duur geworden is maar vinden 100,- per jaar besparen nog steeds te weinig.
Maar als je nou met je TV/Bellen-abonnement, mobielabonnement, ziekenfonds, autoverzekering en je energieleverancier allen 100,- per contract per jaar terugbrengt, heb je al snel 500,- euro bespaart. Dat is toch een behoorlijk bedrag.

Moeilijk? Nee hoor, je moet er alleen even voor gaan zitten en je er in verdiepen. En uiteindelijk is het toch makkelijker geld ‘verdienen’ dan voor je baas op kantoor zitten. Sterker, vaak als je het doorhebt en alles werkt zoals je wilt, dan gaat het vaak nog leuk worden ook! Door een paar klikken op de muis jezelf geld besparen is leuker dan op een regenachtige maandag morgen op kantoor zitten de administratie weg te werken.

Dus of je nu je eigen leverancier belt voor een nieuw (actie) aanbod of besluit over te stappen, het is gezien de moeite die men er voor hoeft te doen zeker snel verdiend.

Het is een bekend fenomeen; bestaande klanten krijgen niets en nieuwe klanten krijgen cadeautjes. Nou is dit vaak niet helemaal waar, want de maatschappijen sturen regelmatig mails of nieuwsbrieven(wordt gezien als spam), bellen de klanten op(weer zo’n irritante telefoonreclame) of hebben een speciale klanten website(ze komen maar naar mij) om bestaande klanten te behouden maar hier wordt vaak niet op gereageerd.
Wat wel vaak voorkomt is dat bestaande klanten minder korting krijgen dan nieuwe klanten. Dit is simpelweg gewoon een makkelijke rekensom. Iemand stapt niet snel over voor €50,- euro, maar eerder voor €100,- dus nieuwe klanten krijgen €100,- en bestaande klanten €50,- euro zodat zij minder snel overstappen voor de €50,- die ze elders meer krijgen. Het is vaak de aanname dat zo’n overstap een hele poespas is, dus waarom zou je dan ook wordt er vaak gedacht.
Er is dan ook helemaal niets mis met verlengen bij je eigen maatschappij/provider, maar eveneens niet met overstappen. Mits je weet wat je doet en waar je voor tekent. Elders op deze site meer uitleg en tips voor het overstappen en/of verlengen van je eigen leverancier of provider.

Overigens zit er tussen een energiemaatschappij en bijvoorbeeld je Internet en TV-abonnement provider wel een praktisch verschil. Bij de energiebranche verander je feitelijk van de rekening brenger(alle stroom en gas komen immers uit de zelfde leiding) en bij een internet provider heeft het ook te maken met je internet snelheid en bijvoorbeeld je beeldkwaliteit van je televisie. Daarnaast heb je bij een ‘televisie overstap’ wel dat je een kastje moet installeren(of het wordt gedaan) waardoor het net weer een stapje extra is. Maar goed, geld is geld. Wie het kleine niet eert….

Dus rendabel? Ja dat lijkt me wel als je je maar goed oriënteert en jezelf verdiept in de aanbiedingen die er zijn en de daarbij horende voorwaarden.

1 thought on “Overstappen of verlengen Positief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.