januari 17, 2022

Besparen Doe Je Zelf!

Voor transparante offertes, tips en tricks om te besparen…

10 ‘Corona thuis-zit tips’

6 min read
Tips en Ideeën

Covid 19, is alweer een behoorlijke tijd in het land, of beter gezegd over de hele wereld en het lijkt helaas niet zo snel weg te zullen gaan. Velen, en wellicht ook u, werken vanuit huis en zijn dagelijks bezig om afleiding te zoeken om niet dagelijks hetzelfde riedeltje af te hoeven spelen. Het directe contact met collega’s, klanten of überhaupt de reuring op en rond de werklocaties is voor velen toch een gemis.

Ondanks alle ellende die Covid 19 met zich mee brengt willen we graag een paar positieve bezigheden opperen die men kan uitvoeren op het moment dat je de hele dag thuis zit.
De hele dag naar je beeldscherm of wellicht je vrouw/man kijken levert ook niet altijd voldoening op.

1. Boodschappen plannen
2. Radiator folie aanbrengen
3. Tocht strips plaatsen
4. Schilderen
5. Ramen lappen
6. TV-/ Telefoon- Internet aanbieders onder de loep nemen
7. Energie tarieven vergelijken(overstappen)
8. Kruipruimte isoleren
9. Slimme Thermostaat aanschaffen/instellen
10. Fietsen en Wandelen

1. Boodschappen plannen
Belangrijk is dat je afwisseling in je werkzaamheden hebt. Soms even gaan staan en op een hometrainer stappen kan helpen, maar ook even je gedachten op iets anders zetten is helpend om scherp te blijven. Je kan er bijvoorbeeld een sport van maken om je maaltijden van de komende week zo te bepalen dat je de meeste aanbiedingen benut.
Ook heb je nu eens de tijd om te kijken of het laten bezorgen van de boodschappen niet een voordelige en veilige manier is voor jouw huishouden. Je voorkomt zo een hoop verplaatsingen in de vaak drukke winkels en als je goed besteld doe je dat voor de hele week, en hoef je niet 2 a 3 keer in de week te gaan. Iets wat je ook weer impulsaankopen scheelt.
Oubollig of Truttig? Noem het wat je wilt, maar het kan je een hoop geld en tijd besparen die je op andere momenten wellicht beter kan gebruiken.

2. Radiatorfolie aanbrengen
Een vereiste is hierbij natuurlijk dat er radiatoren aanwezig zijn in de woning. En het lijkt dan ook een eenvoudig klusje maar als je het goed doet moet je eerst de radiatoren weghalen, zodat je de folie goed kan vastmaken achter de radiator of op de muur. Je kan uiteraard ook gewoon een folie achter de radiator neerleggen/zetten. Al levert dat minder besparing op en ziet het er waarschijnlijk minder fraai uit.

3. Tochtstrips plaatsen
Een makkelijk klusje voor tussendoor. Haal meerdere tocht strips in 1 keer en je bent in 1 lunchpauze van je al tocht in huis af. Nadeel is dan wel dat je overblijft met honger.
Haal eventueel een brievenbus klep, tocht strips voor bij de ramen en die voor onder de deuren. Twijfel je hoe deze vastgemaakt moeten worden, kijk dan eerst in je koffiepauze op YouTube hoe het werkt en voor meer tips.

4. Schilderen
Schilderen is een prima klus die je in fases kan doen, neem er niet teveel tijd tussen, maar nu de sneeuw wegtrekt en de winter voorbij lijkt komen er zeker dagen achterelkaar zonder regen en kan een deur of kozijn best een dag geschuurd blijven zonder verf, als je in ieder geval besluit om buiten te gaan schilderen. Onderhoud betekend een langere levensduur en als je iets zelf doet scheelt je dat weer in de kosten.

5. Ramen wassen
Als je dan toch veel thuis zit, kan het best prettig zijn als je af en toe ook naar buiten kan kijken toch? Dat je de overkant van de straat weer kunt zien en dat je kan zien of de zon schijnt of dat je buitenverlichting nog aanstaat.
Zonder gekheid, ramen lappen kun je natuurlijk uitbesteden, het is goed voor de economie, maar voor je eigen micro-economie is het natuurlijk beter als jezelf de ladder op gaat en eens per 2 weken de ramen blinkend maakt. En het geeft ook nog eens extra voldoening.

6. TV-/ Telefoon- Internet aanbieders onder de loep nemen
Uiteraard kun je altijd bij hetzelfde blijven, en ook dan kun je besparen. Bel je eigen provider of aanbieder maar eens als je contract afgelopen is om te kijken of je kan verlengen voor een voordeligere prijs, vaak wil dat al helpen en hoef je niet eens over te stappen.

Ook kun je een vergelijking gaan maken tussen verschillende aanbieders. Andere partijen zijn erg gewillig als het gaat om nieuwe klanten binnen te halen. Extra kortingen, welkomst cadeau’s etc. Overigens is het wel even goed om door te rekenen of je het cadeau niet zelf terugbetaald in de loop van het abonnement, maar het kan zeker geen kwaad je er eens in te verdiepen.
Het nieuws blijft het nieuws, of je nu bij provider A of B zit, of dat je met een nieuw contract bij je huidige leverancier blijft. Feit is, er valt in ieder geval te besparen.

7. Energie tarieven vergelijken(overstappen)
Naast je internet en TV contracten kun je er zeker eens voor kiezen om je energiecontracten onder de loep te leggen. Als je dit al niet jaarlijks doet natuurlijk, want nog steeds kiezen steeds meer mensen ervoor om jaarlijks, of in ieder geval als het contract voorbij is te gaan ‘shoppen’. Enorm veel aanbieders en overal komt hetzelfde stroom uit het contact. En ook hier geld, je kan ook gewoon bij je eigen energie leverancier blijven, je kan ook gewoon verlengen met gunstigere tarieven. Althans, meestal, en vaste tarieven zijn in het beginsel altijd voordeliger dan de variabele tarieven die je krijgt als je contract afgelopen is en OBT(onbepaalde tijd) wordt.

8. Kruipruimte isoleren
Niet bang voor oude spinnenwebben? Wel eens koude voeten in huis, en is er een Kruipruimte aanwezig? Verdiep je in vloer- of kruipruimte isolatie. Deze klus kost wel wat meer tijd dan je lunchpauze of een ingelaste break van een uur, maar het verdiepen van jezelf in de materie en eventueel de werkwijze plus de voorbereiding is zeker iets wat in minder tijd, of in delen gedaan kan worden.
Ook hier zijn verschillende opties qua uitvoering. Denk aan EPS balletjes op de grond van de kruipruimte of isolatieplaten aan de onderzijde van de vloer. Elders op de deze site gaan we veel dieper in op de verschillende mogelijkheden en kun je een offerte opvragen.

9. Slimme Thermostaat aanschaffen/instellen
Heb je (nog) geen Slimme thermostaat of is deze nog niet helemaal perfect ingesteld? Dan is dit wellicht een mooi moment om een thermostaat aan te schaffen of in te stellen. Pak de handleiding er bij en ga er even rustig voor zitten, want net zoals bij een telefoon zijn er vaak meer functies dan je uiteindelijk weet.
Neem nu de tijd om voor jou het juiste schema in te stellen, want toen men nog naar kantoor ging was men vaak vroeger op en ging zodoende de verwarming eveneens al eerder aan, is dat nog nodig? En hoe laat kan deze weer uit? Ga je tussen de middag een flink stuk wandelen, dan kun je wellicht een kleine ‘wijziging’ inbrengen in die periode. Waarom vol stoken als je er niet bent? Dat geld overigens ook vaak voor het s’avonds uit zetten. Veel mensen zetten de verwarming pas uit als men naar bed gaat, met als gevolg dat de radiatoren cq. verwarming nog 2 uur staat na te branden terwijl iedereen in bed ligt. Zonde natuurlijk want als dit elke avond 2 uur voor niets brand, kost dat over de gehele winter toch nog aardig was centjes.

10. Wandelen en/of fietsen
Inmiddels doen zoveel mensen het, en waarom ook niet? Fietsen en/of wandelen. Super gezond, mag met z’n 2’en en kan in je eigen tempo. Heb je het nog nooit gedaan dan vereist het wellicht even wat doorzettingsvermogen om te wennen, maar als je er eenmaal aan begonnen bent merk je vanzelf effect. Lichamelijk maar ook mentaal. Het is namelijk bewezen dat veruit de meeste mensen hun gedachten daardoor even op 0 kunnen zetten en daardoor lekkerder in hun vel komen te zitten. Fysieke beweging hoeft natuurlijk geen toelichting. Voor tijdens het wandelen kun e er overigens ook voor kiezen om Nordic Walking stokken te gebruiken, zo gebruik je meer spieren(ca. 80% van je lichaam) dan bij alleen wandelen en het ontlast je kniegewrichten ook nog eens.

Dit waren 10 tips waarmee je wellicht wat tijd effectief kan benutten waarbij je er zelf op een bepaalde manier nog baat bij hebt ook. Mocht je ideeën of tips hebben horen we ze graag.

Succes en ,,Stay Strong”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.